צוואה מאוחרת הסותרת צוואה הדדית קודמת שכתבו בני זוג במשותף וכוללת הוראת "יורש אחר יורש" תבוטל, כך קבעה לאחרונה שופטת בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב מירה דהן במסגרת פסק דין תקדימי.
המונח "יורש אחר יורש" מתייחס למצב שבו אדם קובע כי אדם מסוים יירש אותו לאחר
מותו וכי לאחר שגם זה יעבור מן העולם יירש אותו אדם אחר. היורש הראשון רשאי לעשות בירושה ככל העולה על רוחו והיורש השני זוכה בכל מה שהותיר לו הראשון.
הוראה כזו נקבעה גם במסגרת הצוואה המשותפת שערכו בני הזוג שבה צוין כי לאחר מות האם תקבל בתם 70% מדירת בני הזוג, ואילו בנם יקבל את יתר הדירה. כמו כן נקבע כי שאר הרכוש יחולק כך שהבת תקבל 60% ממנו ואילו הבן יקבל את השאר.
לאחר פטירת הבעל ערכה האשה צוואה חדשה שבה שינתה את אופן חלוקת הרכוש לטובת הבת, הורתה להוריש את כל הרכוש לבתה והותירה לבנה רק 40% מהחסכונות. בעקבות הפגיעה שנגרמה לבן, הוא עתר לבית המשפט בדרישה לבטל את הצוואה החדשה.
במסגרת ההליך טען הבן באמצעות עו"ד יהודית מייזלס, כי היות שהצוואה הראשונה כללה הסדר של "יורש אחר יורש", פגעה הצוואה השנייה בזכותו של האב לצוות על רכושו. מנגד טענה הבת, שיוצגה על ידי עו"ד ירון בן יצחק, כי אין מדובר במצב של "יורש אחר יורש" אלא בהסדר של "יורש במקום יורש", ובמסגרתו היתה זכאית האם לבטל או לשנות את צוואתה במועד מאוחר יותר, כפי שאכן עשתה.
השופטת דהן קבעה כי האם לא היתה רשאית לערוך צוואה מאוחרת שמשנה את הצוואה ההדדית וקבעה כי הצוואה המאוחרת בטלה בשל הסתירה בינה לבין הצוואה ההדדית המוקדמת.